Nieuws

Rosus Kids houden ongeslagen status

Na 3 ronde groen competitie houden beide teams van TV ROSUS hun ongeslagen status. Team 1 won met 5-1 van SLTC uit Sittard en team 2 won met 4-2 van TV Wessem. Ook het oranje 2 team 1 wist wederom hun ochtend winnend af te sluiten. Het oranje 2 team 2 wist een verdienstelijke 3e plaats te halen. Dit betekent voor deze kids een aanzienlijk vooruitgang. Dat is zeer knap van ze aangezien zij allemaal voor de 1e keer oranje competitie (3/4e baan) spelen.

Dit laatste team bestaat uit Noud, Cas, Joep en Renzo en speelt voor de 1e keer oranje competitie. Zij hadden vandaag hun wedstrijdjes op de banen van TC Keerweide in Geleen. Door enkele wedstrijdjes winnend af te sluiten wisten zij voor de 1e keer een 3e plek te behalen op een wedstrijdochtend. Waar het plezier bij deze kinderen nog altijd voorop staat is het toch leuk dat er ook een keer gewonnen wordt. Deze vooruitgang is dan ook goed te zien. Door goed te blijven trainen en vaak competitie te spelen worden ze vanzelf beter en wordt het resultaat uiteindelijk ook mooier.

Het oranje 2 team 1 had een mooie, zeer zonnige thuiswedstrijd op het park aan de Louerstraat in Dieteren. Deze kinderen waren in hun poule ingedeeld met 20 kids uit de regio. Tegenstanders als Heel, Montfort en Maasbracht (Park E-9) hadden de weg naar Susteren gevonden. Elke club was met een aantal deelnemers vertegenwoordigd en werd het een zeer spannende strijd. De vele enkels en dubbels die zijn gespeeld was het heel erg spannend tussen PARK E-9 en TV ROSUS. Uiteindelijk ging de winst met 2 punten verschil naar de kids van ROSUS waardoor zij hun 3e competitieronde net als de andere 2 wisten te winnen. Het team dat bestaat uit Lynn, Sylke, Meike, Emma, Dylan en Sybe wil ook de 2 andere keren hun beste beentje voor zetten, zodat ze met veel plezier kunnen terugkijken op de najaarscompetitie van 2018.

Het groen 2 team 2 dat bestaat uit de combinatie tussen enkele kids uit Nieuwstadt en Susteren ging de strijd aan met de kids uit Wessem. De kinderen zijn in het algemeen in de leeftijd van 10-12 jaar en zij spelen op een groot veld met nog aangepaste ballen. Zij spelen jongens en meisjes door elkaar en spelen 4 enkel partijen en 2 dubbels. Het vroege tijdstip bleek lastig te zijn. De enkel partijen van Yves en Merlijn werden helaas verloren, echter Jort en Jonatan wisten hun enkels wel te winnen waardoor er een 2-2 tussenstand was bereikt.  Beide dubbels werden echter daarna gewonnen. Yves en Merlijn hadden een goede 1e set, en wisten de 2e set in een tiebreak binnen te slepen. Jort en Jonatan hadden een moeilijke kluif in de 1e set, maar daarna was het ijs gebroken en werd de 2e set zeer overtuigend gewonnen. Dit resulteerde in een eindstand van 4-2 waardoor er op dit moment een 1e plaats in de poule is gelijk met TC Napoleon uit Haelen.

Het groen 2 team 1 speelde net als oranje 2 team 1 als groen team 2 een thuiswedstrijd. Ook hier werd vroeg gestart om alle kinderen zoveel mogelijk te kunnen laten tennissen. Sophie en Colin wonnen qua uitslag eenvoudig hun singles, echter werd er goede tegenstand geboden. Tia had in de 1e set zware tegenstand van het meisje van SLTC, echter wist deze in de tiebreak uit het vuur te slepen. Daarna was het verzet gebroken en werd de wedstrijd binnengehaald. Max trof het niet helemaal en ondanks zijn ongekende inzet was SLTC in deze single toch te sterk. De tussenstand van 3-1 gaf voor beide partijen nog ruimte om er iets moois van te maken. Max en Colin hadden de juiste modus teruggevonden en konden overtuigend hun dubbel winnen. Tia en Sophie hadden het beduidend zwaarder. Deze dubbel werd in elke beslist met een tiebreak. De 1e ging naar SLTC, de 2e ging naar Sophie en Tia. Dit leidde tot een wedstrijd tiebreak in de 3e set. Deze konden de meisjes van TV ROSUS gelukkig binnen halen met een 8-6 eindstand. Hierdoor werd een dag overwinning behaald van 5-1. Hiermee gaan zijn aan kop in hun poule. Volgende week staat voor dit team “de plaatselijke derby” tegen TC Susteren op het programma. Waar ze op schoolvriendinnen met elkaar zijn, zullen ze deze ochtend op een sportieve manier tegen elkaar strijden.

 

Wil je na al dit succes ook eens komen kijken hoe leuk de tennissport kan zijn. Stuur een e-mail naar jeugdcommissie@rosus.nl en dan kun je eens een training komen meedoen. Er is voldoende materiaal beschikbaar waardoor je dit niet direct iets moet aanschaffen.

Kijk ook eens op onze facebook pagina: TVRosus

« Terug

» Nieuws archief