Nieuws

ROSUS TEAMS HOUDEN ONGESLAGEN STATUS

Wederom was het competitie zondag voor de kids van TV ROSUS. Op de tennisbaan werd weer heel fanatiek maar sportief gestreden door 2 oranje teams en 2 groen teams.

Het oranje 2 team 2 dat louter bestaat uit de jongens Cas, Noud, Joep en Renzo doet voor de 1e keer mee in deze competitie en moest deze ochtend naar Linne. Na een moeilijke start hebben ze toch hun weg kunnen vinden. Door goed te blijven trainen en het plezier in de tennissport te behouden wordt er met de week vooruitgang geboekt. Er wordt steeds beter tegenstand geboden waardoor de wedstrijdjes steeds leuker worden en er zelfs wedstrijdjes worden gewonnen, waardoor ze toch een score van 38 punten hadden behaald. Dit belooft veel voor het nieuwe voorjaar. Alles is dan al een keer geweest en ze nemen een brok ervaring mee voor de volgende serie.

Het oranje 2 team 1 had voor de 2e keer in deze najaars-serie de weg naar Montfort gevonden. Hier werd de strijd aangegaan met de kids uit Maasbracht, Heel en het thuisspelende Montfort. De meisjes Lynn, Sylke, Emma en Meike en de jongens Sybe en Dylan hebben deze competitie een goede samenwerking gevonden. Zij tennissen dan ook al wat langer en dat zie je overal in terug. Zowel het samenspel in de dubbels als het niveau in de enkels van dit team heeft reeds geleid tot 3 dagoverwinningen. Hier werd afgelopen zondag nog een overwinning aan toegevoegd. Deze dagoverwinning werd maar liefst behaald met een 100% score. Dit betekend dat de kids al hun wedstrijden hadden gewonnen.

Het groen 2 team 2 was op de vroege ochtend afgereisd naar Heel. Het team dat een unieke samenwerking heeft tussen TV ROSUS en TV Nieuwstadt ging als koploper in hun poule deze dag van start. De start was zondermeer uitstekend te noemen. Het team van Yves, Merlijn, Kas, Jort en Jonatan wisten hun 4 enkels relatief eenvoudig te winnen. Dit gaf natuurlijk veel vertrouwen voor de dubbels. Toch werd hier snel duidelijk dat dubbelen heel anders is dan een enkel partij spelen. De 1e dubbel werd dan ook heel erg spannend. De 1e set werd verloren en er werd van de jongens de nodige concentratie en vechtlust gevraagd. Dit wisten ze dan ook positief in te zetten met als resultaat dat de 2e set werd gewonnen. In deze klasse spelen de kinderen een tiebreak als 3e set. Na een gelijk opgaande strijd in het begin wisten Yves en Kas toch deze tiebreak te winnen. De 2e dubbel van Jort en Jonatan werd op hetzelfde niveau als de enkels doorgezet. Het eindresultaat van deze dag was een klinkende 0-6 overwinning. Door het (onverwachte) verlies van nummer 2 heeft dit team na 4 speelrondes een voorsprong van 4 punten op nummer 2. Volgende week gaan de kids op bezoek bij Park-E9 in Maasbracht, echter spelen zij op de banen van TC Linne. Ook deze clubs hebben een samenwerking waardoor er meer kinderen op hun eigen niveau kunnen tennissen. Dit zal ongetwijfeld weer een spannende pot worden.

Het groen 2 team 1 had afgelopen zondag de “derby” tegen TC Susteren. Het team dat bestaat uit de meisjes Tia en Sophie en de jongens Colin en Max hadden het hier al de hele week over. Ook de kids van TC Susteren keken hier echt naar uit. Tennissen in wedstrijd verband voor je eigen club tegen je klasgenootje blijft toch speciaal. Tia speelde tegen haar klasgenootje Linde en Sophie tegen haar klasgenootje Eva. De wedstrijd van Tia tegen Linde werd een ware thriller. Waarin Linde in de 1e set en het begin van de 2e set de betere was, wist Tia heel erg goed terug te knokken en na een 4-1 en 3-1 achterstand er toch nog een 3e set eruit te slepen. Deze tiebreak was reuzespannend met mooie punten, lange rally’s en matchpunten voor beide meisjes. Uiteindelijk wist Tia met 11-9 aan het langste eind te trekken. De wedstrijd tussen de Sophie en Eva was minder spannend. Beide meisjes vonden het heel erg leuk om tegen elkaar te spelen en hebben de hele wedstrijd plezier gehad. Sophie was uiteindelijk de betere van de 2. Colin en Max waren in hun enkels duidelijk de beteren en wisten hun enkels dan ook eenvoudig te winnen. Ook hier werd er na de enkel partijen een tussenstand van 0-4 behaald. De dubbels werden op hetzelfde niveau doorgezet. Waar Tia in haar enkel nog heel veel tegenstand van Linde had, werd de dubbel met Max aan haar zijde eenvoudig gewonnen. Ook de dubbel van Sophie met Colin aan haar zijde werd door het ROSUS team in winst omgezet. Voor de 3e keer deze najaarscompetitie wist dit team een 6-0 dagoverwinning te boeken. Dit team gaat in hun poule ook aan de leiding met minimaal een puntenvoorsprong van 2 punten op naaste concurrent Urmond. De dagscore van Urmond was helaas nog niet bekend. Dit ROSUS team moet volgende week naar de banen van Maasbracht. Waarna op 21-10 voor beide groen teams er weer een thuiswedstrijd op het programma staat. De thuiswedstrijden beginnen om 9.30u

Wil je meer weten over tennissen bij TV ROSUS kom dan kijken naar de competitie teams of de trainingen op maandag, woensdag of donderdag op het park aan de Louerstraat in Dieteren. Heb je vragen, stuur deze dan naar jeugdcommissie@rosus.nl en je krijgt heel snel een antwoord. Tennis is voor iedereen van heel jong tot heel oud, beginnend tot gevorderd, van recreatief tot prestatief. Kom op!  En kom kijken, want zonder jou is er geen (tennis)BAL aan.

« Terug

» Nieuws archief