Nieuws

ROSUS KIDS winnen wederom!

Zondag 14 oktober moesten de kids van Rosus weer aantreden voor de groen competitie. De oranje competitie is afgelopen voor team 2. Oranje 2 team 2 speelt volgende week zondag 21 oktober nog een inhaal wedstrijd.


Beide groen 2 teams moeten tegen Park E9. Deze club oorspronkelijk uit Maasbracht heeft een samenwerking met meerdere clubs uit de regio. Zij spelen namelijk samen met TVSO (Stevensweert) en TC Linne. Hierdoor speelde team 2 op de banen van Linne en het team 1 op de banen in Maasbracht. Team 1 moest al om 9.00u in Maasbracht zijn, ondanks het vroege tijdstip was iedereen fit. De samenstelling was dit keer anders. De herfstvakantie gooide roet in de vaste opstelling waardoor invaller Dylan vandaag zijn steentje moest bijdragen. Dit deed hij met verve. Overigens hadden ook de tegenstanders van Maasbracht niet hun vaste basisopstelling. Op het laatste moment werd er nog een invaller vanuit een oranje team gevonden. Dit keer werd er begonnen met de dubbels. Ondanks felle tegenstand wisten Tia en Colin hun dubbel in winst om te zetten. Sophie en Dylan hadden een stroeve start. Duidelijk was dat zij al lang niet meer met elkaar hadden samengespeeld. Echter na een paar games werd dit rechtgetrokken en werd hun dubbel overtuigend in winst omgezet. Colin, Sophie, Tia en Dylan konden daarna ook hun enkel partijen in winst omzetten, waardoor er voor de 4e keer deze najaarscompetitie een 6-0 dagoverwinning werd behaald.

Het groen 2 team 2 moest een uur later richting Linne. Kas en Yves wonnen relatief eenvoudig hun enkel partijen. Jort leed een zeer nipte nederlaag en Merlijn kon in de eerste set zijn tegenstander goed bijbenen, echter deze was in de 2e set een maatje te groot. Na een 2-2 tussenstand na de enkelpartijen werd het spannend voor de dubbels. Yves speelde samen met Jort een hele mooie dubbel met goed spel en mooie punten. Dit leidde tot een soevereine overwinning. De dubbel van Kas en Merlijn was beduidend moeilijker. De eerste set was reuzespannen en moest uiteindelijk in een tiebreak beslist worden. Deze werd helaas verloren. De mannen lieten zich echter niet uit het veld slaan en sloegen in de 2e set hard terug. Een mooie 4-1 overwinning bracht de stand in de wedstrijd weer gelijk. De wedstrijd ging beslist worden in een zenuwslopende 3e set. De tiebreak die als set geld was reuzespannend. Tot 6-6 ging het gelijk op. Punten over en weer en het was erop of eronder. Zowel voor de kids van Park E9 die natuurlijk met een gelijkspel de zondag wilde gaan vieren als de mannen van Rosus die ongeslagen wilde blijven. Het laatste was uiteindelijk en gelukkig voor de mannen van Rosus het geval.  Er werden 2 punten op rij gewonnen met als gevolg dat de set met 8-6 werd gewonnen. Uiteindelijk werd er wederom een dagoverwinning behaald. Team 1 en 2 zijn allebei nog ongeslagen.

Aanstaande zondag spelen beide teams om 9.30u thuis. Team 1 speelt tegen nummer 2 van deze poule 42 in de stand Urmond 1 en team 2 speelt tegen Napoleon 1 (Haelen) dat als 3e in de poule 43 staat. Kom ze aanmoedigen, want elke steun kan gebruikt worden. Bekijk hier de stand van team 1 of bekijk hier de stand van team 2.

« Terug

» Nieuws archief