Nieuws

WINST EN VERLIES VOOR ROSUSKIDS TEAMS

Op de zondag van de Zösterse najaarskermis was het voor 3 competitieteams weer aantreden geblazen. Het oranje team moest naar Maasbracht naar de tennisbanen van Park-E9. De beide groen teams hadden beide een thuiswedstrijd op park aan de Louerstraat in kern Dieteren.

Het oranje team wilde hun ongeslagen status in de competitie tot een goed einde brengen tijdens een inhaalwedstrijd. Het team dat bestaat uit de meisjes Lynn, Sylke, Emma en Meike en de jongens Sybe en Dylan moest vol aan de bak. Het was dan ook niet makkelijk om tegen de teams van Maasbracht en Montfort dit vol te houden. Het was dan ook tot aan de laatste wedstrijden spannend of dit zou lukken. Uiteindelijk is dit toch gelukt en heeft dit team elke competitie zondag de dagoverwinning behaald. Dit team zal naar aanleiding van dit resultaat in het voorjaar de overstap gaan maken naar oranje 1. Dit is binnen jun leeftijdscategorie een niveau hoger dan dat ze nu gespeeld hebben. Over het algemeen zullen de kinderen een of twee jaar ouder zijn en spelen ze al langer tennis. Er zullen langere wedstrijden gespeeld worden, omdat de spelers en speelsters minder fouten maken en beter kunnen zien wat de tegenstander van plan is. Daarnaast kunnen ze ook een bal gaan plaatsen en is het de bedoeling dat ze de bal niet meer terug spelen waar de tegenstander staat, maar proberen om hem/haar aan het lopen te krijgen. Dit zal na ca 3 competitierondes moeten leiden dat ze zich ontwikkelen tot het groen 2 niveau. Dit is het niveau dat de andere 2 teams inmiddels hebben bereikt.

Zij speelden onder het genot van een mooie zonnige zondagochtend op de laatste dag van de herfstvakantie belangrijke wedstrijden in de strijd om het kampioenschap.

Team 1 ging de strijd aan met het groen team uit Urmond. Dit werd een zeer zware kluif. Waar dit team relatief nog weinig tegenstand had gehad en inmiddels een voorsprong van 6 punten had opgebouwd werd dit niet de dag van dit team. De dubbel van Colin en Yves werd nog gewonnen, echter de dubbel van Sophie en Tia werd helaas verloren. Omdat ze met z’n allen waren gestart was er bij de pauze een tussenstand van 1-1 bereikt. De spanning was volop aanwezig. Het vervolg werd doorgevoerd door de enkels van Tia en Colin. Waar Tia net een klein maatje te klein was voor haar tegenstander en het onderspit moest delven met 2-4 3-5 was er een super spannende en mooie tenniswedstrijd bezig op de andere baan. Na de eerste set die door Colin helaas werd verloren in een tiebreak wist hij zich nog terug te knokken door een goede winst in de 2e set. De 3e set moest beslist worden in de tiebreak. Urmond liep hierin uit naar een 6-1 voorsprong, echter Colin wist nog terug te krabbelen naar een 6-5 tussenstand. Helaas was dit toch het eind station van zijn comeback en moest hij de winst aan Urmond laten. De volgende enkel werd door Sophie in winst omgezet, met mooi, verzorgd tennis werd Urmond in 2 sets met 4-0 en 4-2 verslagen. Hierdoor was er een tussenstand bereikt van 2-3 en werd de wedstrijd van Yves heel belangrijk of er nog een gelijkspel uitgesleept kon worden. Wegens de herfstvakantie speelde Yves als invaller mee bij dit team en ondanks zijn tomeloze inzet en strijdlust moest hij helaas toch zijn meerdere erkennen in de speler van Urmond. Hierdoor werd er een eindstand van 2-4 bereikt. Ondanks dit dag verlies heeft dit team nog altijd een voorsprong van 4 punten. Volgende week gaat de beslissing vallen voor deze poule in de uitwedstrijd tegen Echt.

Team 2 speelde tegen Napoleon en ook hier was duidelijk te zien dat nummer 1 en nummer 3 van de poule tegen elkaar speelde. Dit team moest op het laatste moment ook nog een tegenvaller incasseren. Kas moest helaas geblesseerd afzeggen en werd Daan op het laatste moment opgeroepen om alsnog te kunnen invallen. In deze indeling werd dan ook gestart met de enkels. Jonathan had een hele mooie pot die hij wist om te zetten in een solide overwinning met 4-2 4-2. Merlijn had het daarentegen een stuk lastiger. De eerste set werd afgegeven aan Napoleon, maar Merlijn vocht zich knap terug in de wedstrijd. Hij bleef vechten voor zijn kansen en ging er dan ook met de winst in de 2e set van door. De spannen tiebreak werd in zijn voordeel beslist. Het leek erop dat hij hiermee al zijn kruit voor de enkel had verschoten en wist hij helaas de 3e set in de tiebreak niet in winst om te zetten. Vervolgens gingen Jort en Daan voor hun enkel partij de baan op. Jort speelde een gedegen wedstrijd en sloeg zijn tegenstander van de baan af. Hij was heel constant, maakte weinig foutjes en mooie punten. Dit leidde voor Jort tot een mooi resultaat met een 4-2 4-2 zege. Waar Daan met het inspelen nog even aan de nieuwe banen moeste wennen, was daar in de wedstrijd niets meer van te zien. Hij speelde een hele mooie wedstrijd en beduidend beter dan zijn tegenstander. Zijn resultaat mag er dan ook absoluut zijn en was een 4-0 4-1 overwinning. Dit team ging met een 3-1 tussenstand pauzeren. Voor hen was het dan ook nog onduidelijk of Napoleon er nog een gelijkspel uit kon slepen of dat ROSUS toch de punten in Susteren wist te houden. De jongens van Napoleon kwamen in de dubbel tegen Jort en Jonathan heel sterk uit de startblokken en gaven deze voorsprong niet meer weg. Ondanks alle inspanningen werd deze dubbel helaas verloren. Ook deze onderlinge 2 strijd ging dus beslist worden op de laatste wedstrijd. Met invaller Daan en Merlijn als gelegenheidsduo waren alle ogen op dit duo gericht. Bij deze jongens was van spanning geen sprake en waren zij beduidend beter dan de tegenstanders. Een constante overwinning was dan ook het gevolg. Team 2 wist voor de 6e keer op rij een dagoverwinning te behalen. Echter door de winst van het team van TC Echt liep de voorsprong terug tot 3 punten.

Volgende week zondag 28 oktober staan voor beide groen teams een gemeentelijke derby op het programma. Beide teams moeten naar TC Echt waar zij de degens moeten kruisen met spelers en speelsters van deze club. Vanaf 9.00u zullen de wedstrijden starten en zullen we aan het eind van de dag weten waar beide teams zijn geëindigd.

Wil je meer informatie kijk dan eens op de website van beide clubs. www.tvnieuwstadt.nl of www.rosus.nl.

« Terug

» Nieuws archief