Nieuws

ROSUSKIDS GROEN KAMPIOEN!!

 

 

Op zondag 28 oktober jl. zijn twee ROSUS KIDS teams bovenaan geëindigd in hun poule.  Voor één team betekende dit overall kampioen en voor het andere team was dit kampioen op punten.

Voor aanvang van de laatste competitiedag was het reuze spannend. Beide teams hadden een gemeentelijke derby en reisde daardoor gezamenlijk naar de kids van TC Echt. De teamspirit zal er al meteen goed in. Het was wel even aftasten tegen wie er nu gespeeld moest worden, echter na controle van de website van de KNLTB was dit snel duidelijk. De teamopstellingen werden gemaakt en er kon gestart worden met de wedstrijden.

Team 2 stond vooraf op een eerste plaats met 3 punten voorsprong op directe concurrent TC Echt. Doordat zij in een onderlinge strijd gewikkeld waren was vooraf 2 punten halen voldoende. Hier wil je het echter niet op aan laten komen en er werd dan ook volop gestreden. Al na de eerste paar punten was duidelijk te zien dat hier de nummer 1 en 2 tegenover elkaar stonden. ER werd op het scherpst van de sneden gestreden. De punten moesten worden verdiend en werd elkaar niet cadeau gedaan. De eerste enkel van Jort ging dan ook tot 3-3 gelijk op in de eerste set. Hierna was toch Jort degene die vooral minder foutjes maakte en de punten binnensleepte. Deze set ging vervolgens dan ook met 5-3 naar Jort. De 2e set had een bijna identiek verloop. TC Echt gaf niet op en bleef strijden. Ook nu ging het gelijk op tot 2-2 en weer was het Jort die deze set aan het langste eind ging trekken. Een zwaar bevochten 5-3 4-2 overwinning en het eerste belangrijke punt was binnen. Op baan 2 was Kas bezig aan zijn enkel partij, echter op baan 3 was het TC Echt dat de tussenstand gelijktrok. Yves had in de 1e set er nog een tiebreak uit weten te slepen, echter moest in de 2e set eveneens de meerdere erkennen. Kas had ondertussen de 1e set met 4-2 gewonnen en nam in de 2e set meteen een voorsprong. Deze voorsprong gaf hij niet meer uit handen en hij won ook de 2e set met 4-2. Het tweede o zo belangrijke punt was binnen en werd door de 3 jongens samen met Merlijn al klein gevierd. Jonathan stond echter nog op de baan en had de 1e set met 5-3 verloren. In de 2e set vocht hij zich knap terug en wist hij er een 3e set uit te halen. Deze tiebreak was reuzespannend waarin Jonathan een 4-1 en 6-4 voor sprong had, maar uiteindelijk wist de speelster van Echt zich toch elke keer weer terug te knokken. Uiteindelijk wist jonathan toch de set met 8-6 binnen te slepen en was een 3-1 tussenstand bereikt. De dubbels werden vervolgens in alle enthousiasme gespeeld en uiteindelijk beide met een positief resultaat afgesloten en er met een 5-1 zege huiswaarts werd gekeerd.

Het mooie aan dit team is dat dit bestaat uit een samenwerking tussen TV Nieuwstadt en TV ROSUS. De jongens Kas, Yves en Merlijn van TV Nieuwstadt en Jort en Jonathan van TV ROSUS hebben een goede samenwerking gevonden en zijn met alle wedstrijddagen gewonnen te hebben en een punten voorsprong van 7 punten de terechte kampioen in deze poule.

Het andere groen team dat bestaat uit de meisjes Sophie en Tia en de jongens Max en Colin had een voorsprong in de eerste 6 wedstrijden opgebouwd van 4 punten. Helaas was het onderlinge duel met de nummer 2 in een 4-2 nederlaag geëindigd waardoor dit team het niet meer in eigen hand had. Zelf deden ze wat ze moesten doen en boekten ze een 6-0 overwinning. Waar Colin en Max duidelijk de betere waren, hadden Sophie en Tia het een stuk moeilijker. Waarin Tia het vooral moeilijk in de 1e set had en in de 2e set de betere was, had Sophie zelfs 3 sets nodig. In de dubbel van Sophie en Colin waren zij duidelijk de betere. Tia en Max hadden nu meer tegenstand en wisten in een spannende, gelijk opgaande 2e set uiteindelijk aan het langste eind te trekken. Hierdoor werd dit team puntenkampioen in hun poule. Zij konden nog overall kampioen worden, echter hierin waren zij afhankelijk van de uitslag tussen Park E9 en Urmond. Urmond mocht maximaal gelijk spelen. Helaas voor de ROSUS-kids wisten zij echter met een thuiszege het overall kampioenschap binnen te halen. Ondanks dat de ROSUS-kids 5 punten meer hadden behaald over de hele competitie.

Na afloop van de wedstrijden werden de kampioenen gehuldigd in de kantine van TC Echt waar na de huldiging het “we are the champions” door de boxen schalde. TC Echt gaf de kampioenen nog een kleine traktatie, wat weer zeer werd gewaardeerd en maar aangeeft dat sportiviteit bij alle clubs hoog in het vaandel staat. Na dit alles op de foto te hebben vastgelegd, keerde iedereen blij en met een tevreden gevoel huiswaarts.

Op 23 november zullen de kampioenen worden gehuldigd in de kantine van TV ROSUS tijdens de najaar activiteit. Ook dan zal er aandacht worden gegeven aan de overige competitiespelers.

Wil je na deze successen deel uitmaken van deze clubs of wil je eens meer informatie kom dan naar de banen van TV Nieuwstadt op woensdag of donderdag aan Burgemeester Willemeplein 5 in Nieuwstadt of via info@tvnieuwstadt.nl of op maandag, woensdag of donderdag op de banen van TV ROSUS aan de Louerstraat in kern Dieteren of via jeugdcommissie@rosus.nl.

« Terug

» Nieuws archief