Nieuws

Een terugblik: jeugdkampioenschappen Rosus 2019

Afgelopen weekend werden voor de 1e keer sinds lange tijd weer eens jeugdclubkampioenschappen georganiseerd. Met 14 deelnemers was het een ware happening. Op zaterdag waren alle poulewedstrijden. Deze wedstrijden werden vanaf ’s morgens 10.00u gespeeld op het park van TV Rosus. Onder het genot van een steeds warmer wordend zonnetje werd er fel, maar sportief, gestreden tot op het laatst. De kids waren in hun eigen categorie ingedeeld. Zo waren er 3 deelnemers in de categorie rood (minibaan), 7 kids in oranje (3/4e baan) en 4 kids in groen (grootveld).

De rood categorie speelde allemaal 2x tegen elkaar en de overige categorieën slechts 1 keer. Na alle wedstrijden gespeeld te hebben waren de finalisten bekend. Zij mochten door naar de zondag gelijktijdig met de finales van de senioren clubkampioenschappen.

In de categorie rood speelde Nikki tegen Elin in de finale. Hier wist Nikki de winst naar zich toe te trekken. Omdat een wedstrijd in deze categorie slechts enkele minuten duurt, was er afgesproken om een best of three te spelen. Overall was Nikki de betere en was de terechte winnaar.

In de oranje categorie was het Sylke tegen Meike. Na hele mooie poulewedstrijden op zaterdag gespeeld te hebben, eindigde deze categorie in een anticlimax. Sylke werd in de nacht van zaterdag op zondag ziek en kon helaas niet haar gedroomde finale tegen Meike spelen. Hierdoor werd Meike zonder te spelen clubkampioen op het oranje niveau. De beker voor de 2e plaats werd met gepaste trots door de broer van Sylke in ontvangst genomen.

In de oudste categorie groen was het Sophie tegen Colin. In deze zeer spannende gelijk opgaande wedstrijd werd de eerste set pas beslist in een tiebreak. Sophie won de tiebreak en zodoende de set met 5-4. In de 2e set liep Sophie snel uit naar een 3-0 voorsprong. Colin pakte nog een game terug, maar daarna was het verzet gebroken en won Sophie ook de 2e set. Sophie won hierdoor de wedstrijd en was jeugdclubkampioen 2019.

Aan alle deelnemers werd tijdens de huldiging nog een herinnering uitgedeeld en uiteraard gingen de finalisten zo trots als een pauw met de bekers naar huis. Het was een geslaagd toernooi dat volgend jaar zeker wordt herhaald.

Wil je hier volgend jaar ook aan meedoen, of wil je gewoon eens komen kijken kijk dan op onze site of stuur een e-mail naar jeugdcommissie@rosus.nl met je vragen. We hebben alle benodigde materialen op de club aanwezig om een paar weekjes te lenen en te proberen of jij de tennissport leuk vindt. Op maandag, woensdag en donderdag zijn er trainingen en mag je ook zeker een keer komen kijken of als je dat wilt zelfs al meedoen.

« Terug

» Nieuws archief