Nieuws

Sophie Houben wint KNLTB Jeugd Masters Limburg bij TC Echt

Sophie heeft op zondag 22 september het KNLTB Jeugd Masters Limburg gewonnen in de categorie ME groen 1. Ze won op overtuigende wijze haar finale tegen een speelster van het Sittardse SLTC. Namens T.V. Rosus, proficiat Sophie, knap gedaan!

Om aan dit Limburgs toernooi deel te kunnen nemen, moest je in het afgelopen jaar een ranking toernooi gespeeld hebben en een resultaat hebben gehaald. Dit was Sophie gelukt tijdens het Young Smashing Echt. Hier had zij de finale gehaald, die ze helaas van een jongen had verloren. Maar de verdienstelijke 2e plaats bracht haar een uitnodiging tot deelname aan het Jeugd Masters toernooi. Dit toernooi wordt landelijk in elke provincie georganiseerd. Voor de provincie Limburg was dit bij TC Echt. In de 1e ronde had Sophie een bye en mocht ze meteen tegen een oude bekende naamgenoot optreden. Het was een mooie wedstrijd waarbij de meisjes elkaar goed partij gaven. In een gelijk opgaande 1e set was het uiteindelijk Sophie van TV Rosus die met 4-2 aan het langste eind trok. Haar tegenstandster was in het begin van de 2e set net iets beter en kwam op een terechte 2-0 voorsprong. Toch wist Sophie zich terug te knokken tot 2-2 en in een spannende game zelfs de 3-2 te maken. Vervolgens maakte ze er ook 4-2 van en wist ze zich te plaatsen voor de finale.

In deze finale speelde ze een hele, mooie pot tennis waarbij ze haar tegenstandster van SLTC van links naar rechts stuurde. Ondanks dat de stand anders doet vermoeden, waren er mooie rally’s die veelal uiteindelijk met een winnaar in het voordeel van Sophie werden beslist. De eerste set won zij eenvoudig met 4-0. Het vervolg van de 2e set verliep gelijk aan de 1e set, zei het dat langzaam het besef van de winst in zicht ook in het spel zichtbaar werd. Toch wist zij in een goede 2e set, die zij met 4-1 won, overtuigend binnen te slepen. Door de overwinning mocht zij zich de winnaar noemen van dit Jeugd Masters toernooi.

Trots als een pauw nam zij haar beker en de felbegeerde wisselbeker in ontvangst. Op deze wisselbeker wordt nog haar naam gegraveerd en staan nog namen van meisjes die nu op hoog Limburgs niveau spelen. Een opsteker voor Sophie om de ingezette weg zo voort te zetten en vooral plezier te blijven behouden in de tennissport.

Wil je Sophie of haar teamgenoten zien tennissen of wil je meer weten over tennis in Susteren. Kom dan kijken naar de jeugdcompetitie op zondagochtend of naar de trainingen. Een ander mogelijkheid is te kijken op www.rosus.nl of een e-mail te sturen naar jeugdcommissie@rosus.nl.

« Terug

» Nieuws archief