Nieuws

Openstelling banen voor Volwassenen

Afgelopen week is ook bekend gemaakt dat de volwassen, onder voorwaarden, weer mogen tennissen. Twee belangrijke voorwaarden dienen nog ingevuld te worden:

  1. De gemeente Echt-Susteren dient onze accommodatie vrij te geven voor gebruik door seniorleden. We hebben nog geen toestemming op dit moment.
  2. Daarnaast dienen de banen (voor bepaalde tijdvakken) gereserveerd te worden. De wijze waarop we dit gaan doen wordt momenteel ingeregeld.

Als voorwaarde 1 geregeld is kan gestart worden met tennislessen voor de senior leden. Indien voorwaarde 1 en 2 geregeld zijn kan gestart worden met vrij tennissen. Hier voor gelden een protocol en een aantal regels. Via de site en facebook communiceren we de openstelling!

De KNLTB heeft hiertoe een coronaprotocol ontwikkeld, waar wij als tennisvereniging aan moeten voldoen. Op de site van de KNLTB kunnen jullie dit verder nalezen. Klik hier voor de informatie. Clubhuis, terras en kantine blijven voorlopig gesloten. Kleed je thuis om en douche thuis en hou altijd 1,5 meter afstand. Op banen zijn de banken en scoreboards tijdelijk verwijderd.

Een van de eisen van de KNLTB is dat leden alleen naar de tennisbaan mogen komen nadat ze digitaal een baan hebben gereserveerd. Omdat wij geen digitaal afhangbord hebben, gebruiken we het ‘vastleggen bardienst’ gedeelte van de website om de banen te reserveren. Dit is een noodoplossing om zo toch zo snel mogelijk het tennissen te hervatten. 

Tussen 17.00 en 21.00 uur zijn leden verplicht om eerst een baan digitaal te reserveren via de website.  Leden kunnen dan 1 heel uur de baan reserveren (i.p.v. de standaard 45 minuten). In de uren voor 17.00 uur kunnen de leden naar de tennisbaan komen en afhangen in het daartoe bestemde bord. Voor het afhangen voor 17.00 gelden de normale regels. Uiteraard mag er alleen gesingeld worden.

Digitaal reserveren tussen 17.00 en 21.00 uur

  • Via de website;
  • Maximaal 1 reservering in de periode maandag tot vrijdag en maximaal 1 keer in het weekend;
  • Alleen toegang tot het park na reservering van de baan;
  • Niet vooruit reserveren, alleen reserveren voor die week.

We begrijpen dat deze werkwijze niet ideaal is, maar op deze wijze kan het tennissen langzamerhand worden opgestart. Hopelijk worden deze maatregelen in de toekomst verder versoepeld.

« Terug

» Nieuws archief