Nieuws

Winnaars Jeugdtoernooi TC Oriënt 2020 Sophie en Meike

Sophie en Meike hebben afgelopen week in hun categorie het Jeugdtoernooi TC Oriënt 2020 te Sittard gewonnen. Sophie wist de winst binnen te slepen in de categorie meisjes enkel 11-14 jaar, terwijl Meike de winst behaalde in de categorie Groen 1. De zusjes zijn beide al meerdere jaren lid van TV Rosus.

Meike nam voor de eerste keer deel aan een toernooi. Wel heeft zij in teamverband al meerdere keren competitie gespeeld. Meike moest met 3 andere meisjes van verschillende clubs uitmaken wie de eerste 2 plaatsen in de poule wist te behalen. Op zaterdag was de beslissing nog niet gevallen, maar na de laatste wedstrijd in poule was toch duidelijk dat Meike door mocht naar de finale. Hierin speelde ze tegen Emma. In de poule had ze hier in 3 spannende sets van verloren. In de finale was er dus de mogelijkheid voor een revanche. De eerste set was toch voor Emma met 4-1. Meike wist sterk terug te komen door de tweede set te winnen met 4-1. Hierdoor was er in de derde set een super-tie-break nodig tot 10 met 2 punten verschil. Na gelijke standen in deze set van 6-6 en 9-9 was het al duidelijk dat het zeer spannend was. Op 10-10 was er wederom een gelijke stand. Meike wist vervolgens 11-10 te maken door een goeie bal te slaan. Wellicht sloegen toen bij Emma de zenuwen toe en kon ze haar service niet in krijgen. Hierdoor behaalde Meike met 12-10 de overwinning en haar eerste toernooiwinst.

Voor Sophie was het na enkele toernooien in de groen categorie te hebben gespeeld de eerste krachtmeting in de volgende leeftijdsgroep. In een poule van 3 wist zij de winst naar zich toe te trekken en daardoor als poulewinnaar naar de halve finales te gaan. Hierin speelde ze tegen Nienke. Hier had ze al vaker tegen gespeeld en tevens met een goed resultaat. In deze halve finale had Sophie de gehele wedstrijd de overhand. Zij wist de winst dan ook overtuigend naar haar toe te halen, waardoor ze zich verzekerde van de finale. In deze finale trof ze Lotte die voor Sophie net als Nienke geen onbekende was. In deze finale was duidelijk dat het voor beide meiden spannend was. Het was een zenuwachtig begin. Lotte nam na de eerste game een voorsprong van 1-0. Sophie trok deze stand echter snel gelijk. Alhoewel de setstand anders doet vermoeden ging het spel wel gelijk op. Sophie had echter elke game het betere van het totale spel en wist de set met 6-1 binnen te halen. Voor Sophie gaf dit vrijheid in haar spel en nam ze in de tweede set snel een 3-0 voorsprong. Na een hele lange game werd het uiteindelijk 4-0 in haar voordeel. Hiermee leek de wedstrijd beslist. Ondanks alle inspanningen van Lotte trok Sophie inderdaad aan het langste eind en wist ze de titel in de wacht te slepen.

Beide meiden hebben met trots de beker in ontvangst genomen.

Wil jij deze meiden zien tennissen of wil je ook deel gaan uitmaken van deze mooie club, stuur dan een mailtje naar jeugdcommissie@rosus.nl voor meer informatie of vraag naar de mogelijkheden

« Terug

» Nieuws archief